TRAFİK SİGORTASI

Zorunlu Trafik Sigortasının Genel Şartları Nelerdir?

Zorunlu trafik sigortası genel şartları, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu uyarınca belirleniyor ve aracını sigortalatmak isteyen tüm taşıt sahiplerinin bu şartlara uyması gerekiyor. Yasa gereğince, geçerli bir sigortası bulunmayan araçların trafiğe çıkmasına ve muayene işlemi yaptırmasına izin verilmiyor. Bu sebeple de poliçesi sona eren araçlar, denetime yakalanmaları durumunda para ya da trafikten men cezalarıyla karşılaşıyor. Trafik sigortası hasar karşılama şartları ise seçtiğin poliçeye göre değişiyor.Trafik Sigortası genellikle Kasko Sigortası ile karıştırılır. Trafik Sigortası’nın Kasko Sigortası’ndan farkı, sigortayı yaptıranın aracının değil; karşı tarafın hasar gören aracının zararlarının karşılanmasına yönelik zorunlu bir sigortadır.
Trafik Sigortası’nın kapsamında; sigortacı, poliçede tanımlanan motorlu aracın işletilmesi sırasında, bir kimsenin ölümüne veya yaralanmasına veya bir şeyin zarara uğramasına sebebiyet vermiş ise Karayolları Trafik Kanunu’na göre, işletene düşen hukuki sorumluluğu, zorunlu sigorta limitlerine kadar temin edilir.

Trafik Sigortası Neleri Kapsar?

Araç zorunlu trafik sigortası, temel olarak karşı tarafın gördüğü hasarları karşılıyor. Poliçe içeriğine göre karşı tarafın aracına verdiğin maddi hasarı, üçüncü şahıslara verdiğin bedensel zararı ve doğacak hukuki süreçlerin masraflarını sigortandan karşılayabilirsin. Poliçende ek teminat bulunması durumunda yol yardımı, çekici hizmeti, sağlık desteği gibi avantajlardan da yararlanabilirsin.